הרה"ק הרב משה בן טוב זצוק"ל
רווית המופתים והפלאות רצופת החסד ואהבת ישראל. באמצעות קריאה במזוזה סייע הרב זצוק’’ל בעצה והדרכה לכל הפונים אליו, פעל ישועות הביא מזור לחולים ולנזקקים, פקד עקרות והשכין שלום בין איש לאשתו ובין אדם לחברו. אל הרב הגיעו מכל קצוות העם, דתיים ושאינם דתיים, ספרדים ואשכנזים, אחמי’’ם ועמך ישראל, כולם, מצאו ברב כתובת לברכה, ישועה והצלחה. הרה"ק הרב משה בן טוב זצוק’’ל נולד בשנת תר’’צ (1930) בעיר ווארז’אז’את שבמרוקו אשר בהרי האטלס. שמו ניתן לו בגלל חלום שחלמה אימו ע’’ה, בו נגלה אליה הצדיק ר’ דוד ומשה זיע’’א, היה מלומד בניסים, נפטר לפני 850 שנה הוא הורה לה שהבן שיוולד לה יקרא על שמו משה. הוריו זכו להיות הגבאים, התומכים והמחזיקים של ציון קברו של הצדיק ר’ דוד ומשה, אשר נמצא בכפר אגויים והם שבנו בזמנו את בית הכנסת שעל מקום ציון קברו.
הרה"ג שמעון בן טוב שליט"א
חדרו של הרב זצוק"ל
ציונו הקדוש של הרב
בזכות הצדיק הזה… נכנסתי ונושעתי! מי לא זקוק לברכה? לזיווג? לרפואה? פרנסה? ציונו הקדוש של הרה”ק צדיק המזוזות רבי משה בן-טוב זצוק”ל המכונה בפי כל “המזוזה של בית העלמין” ממוקם בכניסה להר המנוחות שבגבעת שאול בירושלים.
סמוך לקברו של הראשל"צ הרה"ק הרב מרדכי אליהו זצוק"ל ולימינו של בעל החיד"א הקדוש וכבר ידוע שגדולים צדיקים במיתתם יותר מבחייהם בזמן הקצר שעבר מאז פטירתו של הרב, רבים כבר נושעו בזכות התפילה על ציונו הקדוש. הציון פתוח 24 שעות.
הקמת מבנה וכיפה על ציון הצדיק
ציון הרב המפואר נועד כדי לכבד ולהנציח כראוי את זכרו של צדיק המזוזות, אשר פעל רבות למען עם ישראל, הרב משה בן טוב זצוק”ל, הוחלט להקים מבנה עם כיפה מעל ציון הצדיק בהר המנוחות שבירושלים. למרות הקשיים העצומים בביצוע משימה כזו בכל המישורים, ובמיוחד הכספי, אנו פונים אליך ומבקשים את סיועך לקחת חלק במשימה קדושה זו של הנצחת הצדיק. בשעה טובה הוקם המבנה והכיפה, מה שנשאר עכשיו, לך תורם נכבד, להיות שותף יחד אתנו.
לוחות ברכה והנצחה בציון הקדוש ובישיבה
ציון הרב בתוך הציון הקדוש של הרב משה בן טוב זצוק”ל ובישיבה הסמוכה יוצבו שני לוחות: האחר לברכה, בו יחרטו לעד שמות המבקשים שתלמידי הישיבה יתפללו ויזכירו את שמם על קברו של הצדיק לברכה ולהצלחה והשני להנצחה, בו יחרטו שמות יקיריהם של התורמים הנכבדים ויוקדש יום לימוד וברכות מצווה לעילוי נשמתם. כמו כן ניתנת אפשרות מיוחדת במינה לשותפות באמצעות רכישת “לבנה” במבנה הציון הקדוש עצמו.